POSTEMA & BRUNS

Maria werkte meer dan 10 jaar in de Utrechtse Kinderboekwinkel en weet precies wat er speelt op het gebied van jeugdliteratuur. Naast schrijver is ze ook vertaler van jeugd- en YA-boeken. Ze vertaalde onder andere De Hongerspelen, Twilight, Divergent, Gone, Gladiator, 67 secondenen Frankenstein.

Maarten schreef vooral non-fictie, maar stopte nooit met het lezen van jongensboeken. Hij zag het gat in het aanbod en besloot daarom zelf de ultieme avonturenromans te schrijven, de boeken waar hij er als lezer veel meer van zou willen zien. Naast het schrijven heeft hij veel ervaring op het gebied van onderwijsvernieuwing en het begeleiden van docenten bij professionele leergemeenschappen. Hij schreef onder andere Professionele Leergemeenschappen in het onderwijs en Scrum in Actie.

Wij schrijven de boeken die we zelf als jongere zouden willen lezen. JaapLeest vergeleek ons met Thea Beckman en Tonke Dragt, Fantasywereld met Indiana Jones. We hebben een achtergrond in film en schrijven vlot, filmisch en beeldend; boeken die je pas weg wilt leggen als je ze uit hebt. Onze eerste roman Dertiendagh verscheen in 2017 bij uitgeverij Leopold en speelt zich af in de oude oorlogsbunkers bij Den Haag en Scheveningen. In ons tweede boek Het Oog van de Dageraad (Leopold, november 2019) gaat een groep jeugddelinquenten op zeilreis naar het Caribisch gebied.

 

NODIG ONS UIT